Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Afaceri moldo-chineze cu proteste

Afaceri moldo-chineze cu proteste

La 14 aprilie 2011 în intervalul de timp 8.30 şi 13.00, cu ocazia organizării Forumului de Afaceri Moldo-Chinez la Chişinău, Asociaţia Obştească Falun Dafa din R. M. va desfăşura o acţiune de protest.

Protestul va avea loc în faţa CIE „Moldexpo” (str. Ghioceilor nr.1) unde în Sala Mare a Casei Sărbătorii sunt invitaţi şi aşteptați reprezentanții multor companii chineze, întru susţinerea practicanţilor Falun Dafa persecutaţi şi torturaţi în China pe nedrept timp de aproximativ 12 ani.

Membrii A.O. Falun Dafa vor cere reprezentanților Ambasadei chineze la Chișinău – unul din organizatorii evenimentului cît și tuturor chinezilor sosiți în Republica Moldova ca la revenirea lor în China să intervină în măsura posibilităților și să ceară autorităților de la Beijing eliberarea din închisori și lagăre de muncă forțată a tuturor discipolilor Falun Dafa din China omorîți, torturați și batjocoriți de către partidul comunist chinez pînă în prezent, doar pentru o gîndire liberă și o tendință de a se menține onești într-o societate coruptă pînă la maxim.

Falun Dafa sau Falun Gong – este o şcoală antică de qigong (set de exerciţii chinezeşti armonioase şi line), făcută publică pentru prima dată în China la 13 mai 1992, care are adînci rădăcini în cultura tradiţională chineză, avînd la bază trei principii Adevăr, Compasiune şi Toleranţă. La moment este practicată şi apreciată în peste 120 ţări ale lumii inclusiv în R. Moldova, de către 100 milioane discipoli, însă din luna iulie 1999, din invidie cît şi speriindu-se de popularitatea imensă a şcolii şi anume din motivul, că numărul discipolilor (100 mln.)a depăşit numărul membrilor partiului comunist chinez (50 mln), conducerea Chinei a scos şcoala în afara legii, etichetînd discipolii Dafa ca duşmani de clasă şi desfăşurînd groaznice persecuţii manifestate prin arestări arbitrare, torturi şi omoruri, doar pentru ca ultimii să se dezică de convingerea sa, să calomnieze Falun Dafa şi Maestrul şcolii.

Tatiana Chiriac, Preşedinta A. O. “Falun Dafa” din R.M.